

Beneficiar: CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ MEHEDINȚI
Partener: CENTRUL DE CALCUL S.A.
Obiectiv: Îmbunătățirea nivelului de cunoștinte/competențe/aptitudini digitale pentru angajații din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, în vederea sporirii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI
Valoarea totală a proiectului (lei): 4.826.906,97 lei
Valoarea cofinanțării Uniunii Europene (lei): 4.011.797,41 lei
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020




Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeana va rugam sa accesati site-ul: https://www.fonduri-ue.ro/
„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini digitale pentru angajații din Regiunea de Dezvoltare Sud-vest Oltenia, în vederea sporirii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Cresterea nivelului de constientizare a angajatorilor privind importanta si necesitatea participarii angajatilor la programe de formare continua in domeniul alfabetizării digitale şi tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Obiectivul specific va fi atins prin implementarea subactivitatii A1.1 ce corespunde activitatii 1.3.4 din GS-CS.
Prin intermediul a 6 evenimente organizate in fiecare judet din Regiunea Sud-Vest, de implementare a proiectului, participantii vor fi informanti cu privire la importanta si beneficiile participarii angajatilor la programe de formare continua in domeniul alfabetizării digitale şi tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Tot pentru atingerea obiectivului specific vor fi selectate 310 persoane ce vor face parte din grupul tinta al proiectului (angajati) si care vor urma programe de formare. Obiectivul specific este in stransa legatura cu rezultatele propuse (310 persoane selectate in grupul tinta din care 32 persoane varstnice si 125 femei) precum si cu indicatorul de proiect 4S36 - Cresterea performantelor in plan profesional, pentru un numar de 310 angajati prin organizarea de programe de formare profesionala (din care un numar de minim 280 vor absolvi cursurile de formare) OS va fi atins prin implementarea sub A.2.1 si A.2.2 ce corespund activitatii 1.3.1 din GS-CS. Acest obiectiv va fi atins prin organizarea de programe de formare in domenii precum: in competente informatice (pentru 118 persoane); competente digitale avansate (pentru 158 persoane) si formare pentru specialisti IT (34 persoane). OS vizeaza un numar de 310 persoane angajate din care 32 persoane varstnice (55-64 de ani) si 125 femei.
Obiectivul specific este in stransa legatura cu rezultatele propuse (310 angajati beneficiari ai programelor de formare si 280 persoane absolvente ale programelor de formare profesionala abordate in proiect) precum si cu indicatorul de proiect 4S34 si 4S36. - Sprijin acordat unui numar de 33 intreprinderi in vederea elaborarii si introducerii unor programe de invatare la locul de munca in domeniul alfabetizării digitale şi tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Obiectivul specific va fi atins prin implementarea
subactivitatii A.3.1 ce corespunde activitatii 1.3.3 din GS-CS. Obiectivul specific va fi atins prin activitati derulate pentru 33 intreprinderi care isi desfasoara activitatea principala sau secundara intr-unul din sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC sau din intreprinderi care intentioneaza sa-si adapteze activitatea principala sau secundara la cel putin unul din aceste sectoare economice si in corelare cu cel putin unul din domeniile de specializare inteligenta mentionate anterior. Obiectivul specific este in stransa legatura cu rezultatele propuse (33 intreprinderi sprijinite si 3 intreprinderi care introduc programe de invatare la locul de munca la 6 luni dupa finalizzarea sprijinului) precum si cu indicatorul de proiect 4S35 si 4S17
Activități
A.1.1 Organizarea si derularea de campanii de constientizare a angajatorilor si selectie grup tinta
In cadrul acestei sub activități vor fi prezentate publicului elementele specifice ale proiectului , cu accent pe oportunitățile oferite si principalele condiții pentru a beneficia de acestea. Informarea va fi făcută la nivelul tuturor celor 5 județe de implementare ale Regiunii Sud Vest Oltenia prin organizarea a 6 evenimente de informare ce cuprind si publicarea de comunicate de presa, distribuirea de materiale de informare si promovare dar si in mediul on-line prin campanii pe rețelele de socializare si site-ul propriu al solicitantului si partenerilor. Sub activitatea are un dublu rol: in primul rând de a face angajatorii sa conștientizeze importanta si necesitatea participării angajaților la programe de formare continua cat si rolul de a informa cu privire la oportunitățile oferite prin proiect, in vederea înscrierii la activitățile acestuia.
A.2.1 Organizare si derulare programe formare in competente digitale de baza
In cadrul acestei sub activități, vor fi organizate programe de formare profesionala pentru
angajați. Solicitantul împreuna cu partenerul in calitate de furnizor de formare profesionala
autorizat, vor organiza cursuri formare pentru un număr de 310 angajați înscriși in grupul ținta
al proiectului (din care 32 persoane vârstnice si 125 femei).
A.2.2 Organizarea de cursuri si seminarii dedicate digitalizării marketingului
In cadrul acestei sub activități, vor fi organizate cursuri pentru angajați. Partenerul in calitate de
furnizor de formare profesionala autorizat, va organiza cursuri pentru un număr de 56 dintre
membrii grupului ținta selectat si care a participat la unul din cursurile din cadrul A.2.1.
In cadrul acestei sub activități au fost alese cursuri in domenii de interes general, care pot
aduce un plus valoare oricărui domeniu economic. Cursurile vor viza domeniul digitalizării
marketingului, mai exact utilizarea aplicațiilor online si a rețelelor de social media in scop de
promovare (curs de 60 ore) precum si competente digitale specifice comerțului electronic (curs
de 60 ore).
A.3.1 Sprijin acordat întreprinderilor in vederea organizării de programe de învățare la locul de munca in domeniul alfabetizării digitale
In cadrul acestei activități se va acorda sprijin pentru 33 întreprinderi care își desfășoară
activitatea in Regiunea de Dezvoltare Sud-vest Oltenia, cu activitatea principala sau secundara
intr-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si in
corelare cu unul din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI sau din întreprinderi
care intenționează sa-si adapteze activitatea principala sau secundara la cel puțin unul din
aceste sectoare economice.
Sprijinul va consta in elaborarea si introducerea unor programe de învățare la locul de munca.
Sprijinul oferit va consta in realizarea unei analize la nivelul întreprinderilor, prin observarea
strategiilor de resurse umane aplicate la nivel de societate, nivelul de calificare/formare al
personalului, nivelul de adaptare al afacerii la digitalizare si utilizarea mijloacelor IT in
productie/vanzare/comunicare etc, problemele identificate, găsirea unor soluții de formare a
personalului prin programe de învățare la locul de munca in domeniu alfabetizării digitale etc.
A.4.1 Management de proiect
A.5.1 Informarea si publicitatea proiectului
In cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activități ce țin de promovarea proiectului.
Activitățile de informare si publicitate desfășurate în cadrul proiectului se vor realiza cu
respectarea regulilor prevăzute în Manualul de identitate vizuala. In conformitate cu GS Condiții
generale POCU si cu Manualul de identitate vizuala 2014-2020, pe toate documentele
proiectului va fi inscripționată semnătura compusa a proiectului. Se vor amplasa
etichete/plăcute informative cu mențiunea sprijinului FSE realizate si aplicate pe toate bunurile
achiziționate in proiect, membrii grupului țintă vor fi informați referitor la sprijinul prin FSE, in
cadrul evenimentelor organizate se va menționa sursa de finanțare a proiectului, vor fi publicate comunicate de presa la demararea si finalizarea proiectului. Vizibilitatea proiectului va fi de asemenea asigurata prin amplasarea de afișe la toate locațiile de implementare a proiectului precum si prin includerea in toate documentele proiectului a mențiunii ca operațiunea a fost sprijinita in cadrul FSE.
Grup tinta
Grupul țintă al proiectului este format din 310 angajați cu CIM (cu norma întreaga sau cu timp parțial) ce provin din intreprinderi care-si desfășoară activ principala sau secundara într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si în domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI sau din intreprinderi care intenționează sa-si adapteze activ principala sau secundara la cel puțin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligenta menționate anterior.
Din cele 310 pers ce vor alcătui grupul ținta al proiectului, un număr de minim 32 pers vor fi vârstnice (55-64 de ani) si minim 125 vor fi femei. Participarea celor 310 pers din grupul țintă se va face astfel:
- 118 persoane vor participa la cursuri de inițiere in competente informatice
- 158 pers vor participa la cursuri de perfecționare in competente digitale avansate
- 34 pers (specialiști in IT) vor participa la programe de formare digitala destinate
specialiștilor IT - De asemenea se vor organiza cursuri suplimentare pentru 56 din cei 310 membrii ai grupului țintă, cursuri care vor viza digitalizarea marketingului.
METODOLOGIA DE SELECTIE A GRUPULUI TINTA – Versiunea 1 – publicata 17.10.2022